Jak správně udělat aperolspritz

Jak správně udělat aperolspritz

Aperol Spritz je osvěžující letní drink, ve kterém se mísí sladká chuť pomerančů s nahořklou chutí Aperolu. Má sytě oranžovou barvu a je perlivý. Na léto je to ideální svěží kombinace. Připravte si tento výjimečný drink i u vás doma. My vám poradíme, jak na to.

jak správně udělat aperol spritz

Historie Aperolu

Kořeněný bitter Aperol vznikl v Itálii roku 1919. Je výsledkem sedmileté práce a experimentování bratrů Barbieri, Luigiho a Silvia, kteří v roce 1912 zdědili likérku po svém otci. Je vyráběn z výtažků pomeranče, rebarbory, hořce a aromatických bylin. Má červenooranžovou barvu a sladkou i hořkou chuť zároveň. Obsahuje pouze 11 % alkoholu.

Sami výrobci tají přesnou recepturu Aperolu. Zmiňují pouze, že se skládá ze sladkých i hořkých pomerančů, dalších bylin a kořínků ve vyváženém poměru.

Jak namíchat Aperol Spritz?

Zapamatujte si pravidlo 3, 2, 1.

  • 3 díly šumivého vína
  • 2 díly Aperolu
  • 1 díl sody

jak správně udělat aperol spritz

Co budete potřebovat

  • 60 ml Prosecca
  • 40 ml Aperolu
  • 20 ml perlivé vody
  • pomeranč
  • led

Sklenici na víno naplňte do poloviny ledem, přilijte perlivou vodu a Prosecco. Nakonec přidejte krouživým pohybem likér Aperol a dozdobte kouskem pomeranče. Vše se smíchá a vznikne výborný osvěžující drink, který se hodí jak na letní párty tak i na popíjení k bazénu.

Rate this post

1 komentář k Jak správně udělat aperolspritz

  1. Ono záleží, jak to chcete celé podat a taky pro koho ho děláte. Já v tomhle ohledu fakt moc nejsem na poměry, protože každému chutná něco jiného. Prostě si myslím, že ne vždy to musí být poměr 1 2 3 a tak dále. Jako mojito si taky dělám pokaždé jinak. I když v poslední době spíše preferuji čistý alkohol od palírny Bivrost. Ten mě fakt baví. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *